AP Photo

- Brexit ligger som en våt klut på Europa

Storbritannias nei til videre EU-medlemskap vil fortsette å skape uro på markedene.

Storbritannias folkeavstemning og landets avgjørelse om å tre ut av EU, skaper stor usikkerhet på børsene. Det er årsaken til at Nordea nå nedgraderer anbefalingen på europeiske aksjer, skriver Di.se.- Europa er under press til uroen avtar, sier Michael Livijn, sjefstrateg i Nordea.Nordea har tidligere hatt en overvekts-anbefaling på europeiske aksjer. Den justeres ned til nøytral-anbefaling i den ferske strategirapporten for juli.- Gevinstutsiktene for selskapene har tidligere vært mer lovende i Europa enn andre fra andre hold. Men brexit legger en våt klut om eller klam hånd på Europa, ifølge Livijn.Den svenske sjefstrategen sier han venter mer volatilitet i markedet, og peker i stedet mot amerikanske aksjer som en "trygg havn".Ifølge Livijn har landets økonomi hatt en bedre innhenting enne Europa, etter finanskrisen.- Det er imidlertid langt fra salg på aksje i USA. Det meste er ganske dyrt etter at rentene har vært lave lenge, men alternativene er få, sier sjefstrategen til Di.se.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også