Danner nytt JV med Schlumberger

Golar LNG og Schlumberger har dannet JVet «OneLNG» for å utvikle lavkostnads gassreserver til LNG.

Tor Olav Trøim. Foto: Scanpix

Golar LNG og Schlumberger har dannet et joint venture som ifølge TDN Finans skal dra nytte av kombinasjonen av Schlumbergers reservoar-kompetanse, brønnteknologi og produksjonsstyring sammen med Golars lavkostnads FLNG-løsning.Golar vil eie 51 prosent, mens Schlumberger eier 49 prosent.Selskapene har blitt enige om en første investeringsforpliktelse som dekker det estimerte egenkapitalbehovet i selskapets første prosjekt.I tillegg vil partene, på prosjekt-til-prosjekt-basis, diskutere ytterligere gjeldskapital etter behov, melder nyhetsbyrået.Fremtidig finansiering vil ta hensyn til Golars immaterielle FLNG-rettigheter gjennom en det partene omtaler som en «rettferdig bidrag»-mekanisme.OneLNG tror at de vil kunne fullføre fem prosjekter innen de neste fem årene.


CFO

NattoPharma ASA • Lysaker