De kjøper Yahoo

Et amerikansk teleselskap sluker kjernebedriften til Yahoo.

Verizon Communications kjøper driftseiendelene til Yahoo! for 4,83 milliarder dollar i kontanter, bekrefter Verizon i en melding mandag, ifølge TDN Finans.Dermed vil Yahoo!-virksomheten bli slått sammen med Verizons AOL-virksomhet.Avtalen inkluderer ikke Yahoos kontanter, deres eierandel i Alibaba Group, aksjene i Yahoo Japan, selskapets konvertible obligasjoner, visse mindre investeringer og Yahoos ikke-kjerne-patenter.Det gjenværende Yahoo!-selskapet vil skifte navn og bli et børsnotert investeringsselskap.Bloomberg News meldte fredag at Verizon var i samtaler for å kjøpe Yahoo, og i løpet av helgen meldte flere medier at prisen ville ligge rundt 4,8 milliarder dollar.For en drøy måned siden skrev CNBC at Verizon Communications planla å legge inn et bud på deler av Yahoo på rundt 3 milliarder dollar .Tidligere har det samtidig vært snakk om at både Microsoft og Warren Buffet ville legge inn et bud på internettselskapet.