Den tyrkiske valutaen styrker seg etter kuppforsøket

Goldman Sachs tror imidlertid valutaen skal lavere i løpet av de neste månedene.

REUTERS/Stoyan Nenov
Børs

Den tyrkiske valutaen styrker seg nesten tre prosent til 2,93 mot dollaren i morgentimene mandag, etterfulgt et fall på nesten fem prosent fredag kveld.Samtidig faller den tyrkiske børsen rundt 2,4 prosent.Bevegelsene er naturlig som følge av helgens kuppforsøket i landet.- Det vil trolig være betydelige svingninger i aksjemarkedet grunnet dette, men trolig vil investorer anse det som om en kjøpsanbefaling over tid, sier Tatha Ghose, ved Commerzbank, ifølge Bloomberg.Samtidig påpeker Goldman Sachs at den tyrkiske valutaen trolig kan falle tilbake i løpet av de neste månedene. Den amerikanske investeringsbanken tror nemlig den tyrkiske valutaen kan falle tilbake til 3,1 mot dollaren innen tre måneder. 

tyrkia
børs
valuta
Nyheter
Børs