- Maktbruken snur opp ned på rederibransjen

Kjell Inge Røkke og Aker endrer spillereglene i den kriserammede bransjen, mener ekspert. 

Børs

Mandag ble det kjent at Røkke-kontrollerte Aker har kjøpt seg opp i et obligasjonslån i offshorerederiet Rem Offshore, hvor førstnevnte ønsker å blokkere et refinansieringsforslag. Aker har heller foreslått at Rem slår seg sammen med Solstad Offshore, hvor Aker nylig investerte en halv milliard kroner gjennom aksjer og et konvertibelt obligasjonslån.- Aker bruker åpenbart ikke en halv milliard kroner på Solstad uten at det er del av en større plan (...) De vil bruke dette som en plattform til å vokse videre, sier Christian Brugård, sjef for skipsmeglerselskapet Clarksons Platou Offshore, til DN.Brugård tror det har vært samtaler mellom Aker og Rem Offshore, enten direkte eller via Solstad Offshore, som ikke ledet frem. Så kjøpte Aker seg opp i Rem-obligasjonslånet, noe som endrer situasjonen totalt til Akers fordel. Styreleder og hovedaksjonær i Rem Offshore, Åge Johan Remøy, har beskrevet Akers manøver som «et bakholdsangrep» overfor Sunnmørsposten, ifølge avisen.- Dette er en «game changer», fordi vi nå har en aktør som er villig til å gjøre den typen ting. Det store spørsmålet er da hva bankene ønsker, altså om de vil følge det sporet som Aker og Solstad vil ha eller om de vil legge til rette for slike løsninger som Åge Remøy vil ha, sier Brugård til DN.

aker
kjell inge røkke
rem offshore
solstad offshore
Nyheter
Børs