Yara. NTB Scanpix

Nedgraderer Yara - kutter kursmål med 100 kroner

Mens utenlandske meglerhus og DNB Markets er negativ til Yara, mener meglersjef i ABG Sundal Collier det er priset inn mye negativt i aksjen.

Liberum nedgraderer sin anbefaling på Yara International til salg fra hold. Kursmålet blir samtidig nedjustert fra 350 til 250 kroner, ifølge Bloomberg Data, skriver TDN Finans.Også DNB Markets er mindre optimistisk til gjødselgiganten i forkant av rapporten for 2. kvartal, som legges frem torsdag 21. juli.Analytikerne venter at lavere volum og lavere realiserte priser vil gi en reduksjon i resultat per aksje (EPS) for kvartalet på 30 prosent i forhold til samme kvartal i fjor.DNB Markets har en salgsanbefaling på Yara, med kursmål 260 kroner.Går mot strømmenEn som virker å trosse overnevnte er meglersjef i ABG Sundal Collier, Gaute Eie. Han uttaler seg nemlig positivt til Yara i dagens DN og mener det er priset inn mye negativt i selskapet. Han mener det samme gjelder for DNB, som fikk seg en trøkk i går.- Det norske markedet tror jeg kommer til å bli et av de bedre fremover med en stabiliserende oljepris over 50 dollar og med flere selskaper hvor det er priset inn mye negativt, sier han ifølge DN.Yara-aksjen blir i skrivende stund omsatt for 269 kroner, ned 1,3 prosent i dagens handel.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også