«Oil Majors» kan bli ukens børsjokere

Flere store oljeselskaper presenterer kvartalstall denne uken.

BP har allerede lagt frem sine tall for 2. kvartal 2016. Aksjen tikker svakt ned på London-børsen tirsdag morgen i kjølvannet av tallene.BPs Q2: Tallene kraftig ned - utbyttet holdes uendretUtover uken, når en rekke andre oljegiganter legger frem tall, vil vi se om enkelte av punktene som kom frem i BP-rapporten er ting som legger en demper på hele bransjen.Statoils kvartalsrapport offentliggjøres onsdag denne uken.Torsdag er det Shell og Total som skal i ilden, mens Eni legger frem tall på fredag.I dagens kvartalsrapport fra BP, meldte selskapet om skrumpende raffinerimarginer og guidet samtidig capex fra «rundt 17 milliarder dollar» til «under 17 milliarder dollar».BP tviholder fortsatt på utbyttepolitikken, og tar opp lån for å holde det kvartalvise utbyttet uendret på 10 cent.