Setter brexit stopper for EUs klimabesettelse?

Da Storbritannia stemte nei til å fortsette EU-medlemskapet kan de ha satt en stopper for unionens klimabesettelse.

Ifølge Reuters skal brexit ha svekket EU-lederskapets ambisjoner om å bremse klimaendringene, mens andre land er innstilt på å holde Paris-avtalen, som går ut på å redusere utslippene av klimagasser, som ble inngått på klima-toppmøtet i desember i fjor.Storbritannias brexit ser ut til å ha forstyrret de hverdagslige sakene i EU, og skjøvet klimapolitikken lenger bak i rekken av prioriterte saker.Med Storbritannias uttreden av EU vil EU også miste en av de sterkeste stemmene for utslippskutt-politikken. Mens India, Kina og USA jobber intenst med å møte sin del av pakten, vil EU trolig ikke komme i mål til neste klimatoppmøte i Marrakech i november.Det at EU går fra å ligge i front til å ligge bak de andre nasjonene når det kommer til Paris-avtalen, kan gjøre at hele klimaforliket i seg selv mister troverdighet, melder Reuters. - Det mest sannsynlige scenarioet er at når man kommer til Marrakech, vil EU bli veldig flaue, sier en EU-kilde til nyhetsbyrået.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også