Short aksjen - doblet inntjening kan ikke forsvare kursen

Foto: Saxo Bank

Sjefstrateg Peter Garnry i Saxo advarer: Pokémania har blåst opp kursen

Da Pikachu, Charmander og de andre pokémonstrene ble sluppet løs, blant annet utenfor DNB og på Clas Ohlsson, ble det elleville tilstander. Og det har traderne fått med seg! Nintendo-aksjen har gått som en rakett i kjølvannet av spill-lanseringen. Den 6. juli var kursen 17,63 dollar per USA-noterte aksje. Mandag 18. juli, halvannen uke etter USA-lanseringen, sluttet aksjen på 37,37 dollar, opp mer enn 110 prosent fra lanseringen. Sluttkurs onsdag var 33,82 dollar. Vi må tilbake til vinteren 2011 for å finne lignende kurser. Bakgrunn: Gamle Nintendo-helter stormer app-storeOgså Saxo Banks kunder har Pokémon-feber. De handler nå mer i Nintendo-aksjen enn i Apple og Facebook. - Ettersom aksjen har steget 110 prosent på veldig kort tid må investorene spørre seg om Nintendo virkelig kan forsvare en så høy verdsettelse. Man kan fristes til å si at Nintendo-aksjen i likhet med Pokémon-spillet befinner seg i en «utvidet virkelighet», sier Sjefstrateg Peter Garnry i Saxo Bank.Selv ikke en milliard gamere og doblet inntjening kan forsvare dagens Nintendo-kurs- I løpet av den siste uken har Nintendo vært den mest omsatte aksjen på SaxoTraderGo, og mange av kundene våre har tjent godt på oppturen. Men vi tror aksjen har nådd toppen, og investorer bør vurdere å ta shortposisjoner for å tjene penger på at aksjen taller tilbake til et mer fornuftig nivå, sier Garnry.Les også: Verdifulle beistPeter Garnry forteller at Nintendo i snitt har en ARPDAU (Average Revenue Per Daily Active User) på 0,25 dollar. Dette er 0,05 dollar over den tidligere ARPDAU-rekorden til King Digitals «Candy Crush».- Selv om vi antar at Pokémon OG når en milliard aktive brukere og ARPDAU stiger til 0,50 dollar så ville det ikke forsvare dagens verdsettelse, advarer han. Nintendo må finne andre inntektskilder enn vi hittil har sett innen mobil for at regnestykket skal gå i hop- Nintendo må finne andre inntektskilder enn det vi har sett hittil innen mobil for at dette regnestykket skal kunne gå i hop. Potensialet for reklameplassering og lignende kommersialisering er sterk, men verdien på slike initiativer er ekstremt usikre, sier sjefstrategen.


Les også