Spår redusert vekst i eurosonen

Storbritannias avgjørelse om å forlate EU, vil bremse den økonomiske veksten i eurosonen, ifølge Det internasjonale pengefondet (IMF).

Det blir en oppbremsing i økonomien i eurosonen og inflasjonen blir lavere de neste to årene som følge av brexit, kommer det fram i rapporten pengefondet la fram fredag.Nedgangen i eurosonen viser at det er en svakere tillit blant investorene på grunn av den økte usikkerheten, det er større svingninger i finansmarkedet og lavere etterspørsel etter britiske varer, konkluderer IMF-rapporten.Pengefondet har nedjustert den økonomisk vekst til 1,6 prosent i år, 1,4 prosent i 2017 og 1,6 prosent i 2018 i eurosonen.IMFs prognoser før brexit viste en vekst på 1,7 prosent i år og neste år. Eurosonen vokste 1,7 prosent i fjor, og var det raskeste siden 2010.