Stolt-Nielsen åpen for spin-off

Konsernsjefen i Stolt-Nielsen vurderer å skape et rent kjemikalierederi. 

Børs

En mulig spin-off av Stolt-Nielsens kjemikalietankskipsvirksomhet, Stolt Tankers, er en del av de strategiske mulighetene selskapet vurderer på lengre sikt.- Det er muligheter som vi vil se på, men først må vi få avtalen med Jo Tankers på plass. Vi i Stolt-Nielsen vil se strategisk på om det er riktig for oss å gjøre Tankers til et enkeltstående selskap, det er noe vi vil vurdere, sier konsernsjef Niels G. Stolt-Nielsen i Stolt-Nielsen til TDN Finans torsdag.Han understreker at Stolt-Nielsen alltid vil være største aksjonær i et eventuelt fisjonert selskap.- Dette er ikke en beslutning vi har tatt, men det er en vurdering vi gjør. Vi ser også på muligheten til å gjøre flere oppkjøp, selv om vi ikke har noen planer om det akkurat nå, sier han videre til TDN Finans.Konsernsjefen mener det vil være interessant for investorer å kunne delta i et rent kjemikalierederi, noe de ønsker å lage en plattform for.Niels G. Stolt-Nielsen sier samtidig at transaksjonen mellom Stolt-Nielsen og Jo Tankers vil føre til at førstnevntes gjeldsgrad øker til nær deres interne målsetning. Gjeldsgraden ventes imidlertid å falle raskt etter dette.I transaksjonen som er verdsatt til 575 millioner dollar vil Stolt-Nielsen ta over deler av Jo Tankers' gjeld i tillegg til at de har noe brofinansiering, skriver nyhetsbyrået. 

stolt-nielsen
Nyheter
Børs