Vekter ned før tall

Jan Petter Sissener har fortsatt klokketro på Oil Majors, men sitter litt mer varsomt før tallene.

Innen energisektoren har strategien til Sissener-fondet Canopus, som tidligere i år ble kåret til verdens beste hedgefond, i lang tid vært long oil majors og short oljeservice. Denne uken braker det løs med tall fra oljegigantene. BP la frem kvartalstall tirsdag. Statoil følger på med kvartalsrapport onsdag, Shell og Total legger frem tall på torsdag mens Eni holder presentasjon på fredag.Flere av disse selskapene er å finne i Sisseners Canopus-portefølje, deriblant Statoil, Total og Shell.Lukoil som er en annen av fondets store oljesatsinger legger frem tall i august. - Vi har redusert noe i Oil Majors, delvis av sesongmessige årsaker og delvis på grunn av tallrisiko, sier forvalter Jan Petter Sissener i en epost til Hegnar.noNår han studerer rapportene er det i hovedsak kontantstrøm og kostnadsutvikling han er opptatt av.- Og selvsagt guidingen selskapene gir fremover, legger han til. Les også: «Oil Majors» kan bli ukens børsjokere BP som allerede har lagt frem bøkene åpnet på 430,00 GBp tirsdag morgen etter at tallene var kjent.Utover formiddagen har kursen svingt mellom 426,25 og 438,00 pence. Sluttkurs mandag var 440,35, og kort etter lunsj tirsdag var aksjen ned 2,54 prosent til 429,15 penceBPs 2. kvartal var preget av svak oljepris og dårligere raffinerimarginer. Resultat justert for engangseffekter og lagerendring falt til 720 millioner dollar, mot 1,3 milliarder dollar ved samme korsvei i fjor.Les mer: BP-tallene kraftig ned - utbyttet holdes uendretIfølge estimater Bloomberg har hentet inn fra 13 forskjellige analytikere var det i snitt ventet et resultat på 819 millioner dollar.Venter fall i Statoil-tallNår Statoil-tallene offentliggjøres onsdag morgen før børs er det ifølge TDN Finans ventet et justert driftsresultat på 1.463 millioner dollar av en omsetning på 12.305 millioner dollar.Til sammenligning var Statoils justerte driftsresultat 2.883 millioner dollar ved samme korsvei i fjor. Da var omsetningen 17.422 millioner dollar.Det er ventet at selskapet vil holde utbyttet uendret på 22 cent per aksje.Estimatene SME Direkt har innhentet for TDN Finans før Statoil-rapporten viser at analytikerne nå i snitt venter en egenproduksjon på 1.954 millioner oljeekvivalenter per dag i 2016. Før 1.kvartalsrapporten var forventningene 1.945 millioner per dag.For 2. kvartal 2016 venter analytikerstanden at selskapet vil rapportere om en egenproduksjonen på 1.918 millioner oljeekvivalenter per dag. Bokført produksjon i kvartalet ventes i snitt til 1.780 millioner fat per dag.Samtidig ventes det at Statoils væskepris i 2. kvartal var 39,9 dollar per fat.