Venter sommerhet økonomi

Effektene «brexit» har på tysk økonomi i nærmeste fremtid vil bli begrenset, skriver Tysklands sentralbank, Bundesbank, i en fersk månedsrapport.

Jens Weidmann. (AP Photo/dapd/Alex Domanski)

I Bundesbanks ferske månedsrapport opplyser sentralbanken ifølge Reuters at de venter en gjeninnhenting i tysk økonomi de nærmeste månedene. De skriver videre at de ikke venter større effekter fra en «brexit» den nærmeste tiden.Etter et sterkt 1. kvartal har Europas største økonomi slitt med dalende industriproduksjon, svake ordreinngangstall og fall i eksporten. Dette har igjen ført til frykt for at Tyskland kan være i ferd med å dras inn i en bredere global nedtur.Bundesbank avviser at tysk økonomi er iferd med å kjølne, og mener de svake tallene er et resultat av engangshendelser.- Den fundamentale trenden holder seg sterk og vi venter at dette vil vise seg i økonomien gjennom sommerkvartalet, skiver  Bundesbank ifølge nyhetsbyrået.Bundesbank sier videre at det er vanskelig å estimere hvilke følger Storbritannias nei til videre medlemskap i EU vil ha, men at de i den nærmeste fremtiden venter svært begrenset effekt på tysk økonomi.