Yahoo selger virksomhet for 41 milliarder kroner

Verizon kjøper web-virksomheten fra Yahoo for 4,8 milliarder dollar. Yahoo-sjefen kan cashe inn nær 1,3 milliarder kroner på salget - hvis hun får sparken.

Etter salget vil Yahoo stå igjen med cash, aksjene i Alibaba, aksjene Yahoo Japan og selskapet patenter som ikke er en del av kjernevirksomheten, som også kalles Excalibur porteføljen, ifølge Marketwatch.Etter salget vil Yahoo bytte navn og bli et børsnotert investeringsselskap.Den fremtidige rollen til Yahoo-sjefen Marissa Mayer er det ikke sagt noe om. Hun kommer til å tjene 50 millioner dollar på handelen, tilsvarende 429 millioner kroner, dersom hun må gå fra roret som følge av salget, og det er etter at salget allerede har sikret henne 100 millioner dollar (858 millioner kroner) i kontanter og aksjer, ifølge Marketwatch.Mayer sier til Bloomberg at hun har to prioriteringer nå, og det er å se til at virksomheten i Asia går bra og at salgsprosessen kommer i mål.