Aksjer rett opp og rett ned på kvartalstall

Hovedindeksen endte onsdagen i pluss.

Oslo Børs var ventet opp fra start onsdag, men åpnet derimot ned sammen med resten av Europa. Etter 27 minutters handel var hovedindeksen ned 0,1 prosent til 617,65.Deretter snudde stemningen, og etter å ha tilbrakt mesteparten av dagen i pluss endte hovedindeksen opp 0,20 prosent til 619,28.I Europa var DAX i Frankfurt opp 0,30 prosent, mens FTSE 100 i London falt 0,44 prosent. CAC 40 i Paris steg 0,47 prosent.Oljeprisen Et fat Nordsjøolje omsettes ved børsens stengetid for 49,68 dollar fatet, ned 0,56 prosent, mens prisen var 48,58 dollar da børsen stengte tirsdag. Oljeprisen er opp omtrent 50 cent fra i morges.Oljeprisene skjøt fart i går ettermiddag, på signaler om at Iran skal være positive til å delta i fellestiltak for å støtte oljemarkedet. Analytikerne i Commerzbank er derimot ikke imponert over de påståtte Iran-signalene, og anser dem for ikke å være troverdige, melder Affärsvärlden.- Iran produserer allerede opp mot sitt tak og kan uansett ikke skalere opp sin produksjon betydelig, skriver banken onsdag.Statoil steg til slutt 0,61 prosent til 132,60 kroner. Fram C øst har startet produksjon til Troll C-plattformen, medlte Statoil på sine hjemmesider onsdag.Utbyggingen er ifølge selskapet viktig for å maksimere utvinningen fra Fram-området, og gir økt produksjon og aktivitetsnivå på Troll C-plattformen.Totale investeringer er ca. 600 millioner, og kostnadene er dermed kuttet med rundt 200 millioner kroner etter investeringsbeslutningen.DNO og Det norske oljeselskap steg henholdsvis 1,15 og 2,51 prosent, mens Frontline la på seg 1,79 prosent. Resultatrush En rekke selskaper slapp kvartalstall onsdag, deriblant Golden Ocean Prosafe , Axactor, The Scottish Salmon Company , Norway Royal Salmon, Medistim, Nordic Nanovector , Panoro Energy , Olav Thon , Avance Gas Agasti  og Byggma .Prosafe hevdet seg høyt på vinnerlisten tidligere på dagen, men endte med et fall på 1,37 prosent til 72 øre.Panoro Energy var på sin side opp 13,88 prosent til 4,02 kroner, og endte dagen helt på toppen av vinnerlisten.Lakseselskapet Norway Royal Salmon  kan vise til en oppgang på 1,22 prosent.Avance Gas falt derimot 7,10 prosent til 17,00 kroner på sine tall.Clarksons Platou Securities nedgraderer Avance Gas fra kjøp til nøytral, går det ifølge TDN Finans frem av en oppdatering.Meglerhuset mener rederiet balanserer på en knivsegg.- Fra et operasjonelt perspektiv anser vi at Avance Gas er i en grei posisjon til å møte et utfordrende marked fremover. Men som sett flere ganger nylig i andre sektorer, kan den vonde shipping-nedturen raskt tappe likviditet på grunn av minimum verdi-lånebetingelsene, skriver Clarkson ifølge nyhetsbyrået.The Scottish Salmon Company var ellers opp i morges, men falt til slutt 3,03 prosent til 8,00 kroner. Byggma endte ned 3,42 prosent til 70,50 kroner.Dumpet GIG-aksjer Etter børsslutt tirsdag ble det kjent at en gruppe aksjonærer i Gaming Innovation Group (GIG) hadde solgt 20 millioner aksjer i selskapet til institusjonelle investorer. Ifølge en børsmelding skjedde det til en kurs på 3,20 kroner stykket.Super Innovative Limited, et selskap eid av Robin Reed, administrerende direktør og primærinnsider i GIG, solgte tre millioner aksjer.Aksjen endte høyt på taperlisten med et fall på 5,40 prosent til 3,33 kroner.Tommelen opp for Photocure Photocure og partner Juno Pharmaceuticals har fått autorisasjon for markedsføring av Hexvix i Australia, går det frem av en børsmelding onsdag.Godkjennelsen vil utløse milepælutbetalinger på 250.000 euro.Photocure-sjef Kjetil Hestdal karakteriserer autorisasjonen som en «betydelig milepæl».- Vi fortsetter ekspansjonen av Hexvix til nye områder for å sikre at pasienter og urologer har tilgang til den optimale behandlingen for diagnose og styring av blærekreft, sier han i en kommentar.Aksjen falt 1,94 prosent til 45,50 kroner.