Aksjesmell for øyelege

Overlege ved Ullevål Sykehus' øyeavdeling har satset mange titalls millioner kroner på lakseaksjer. Mandag falt verdien på investeringene kraftig.

Overlege ved Ullevål Sykehus' øyeavdeling, Ole Morten Halvorsen, har lånt 300 millioner kroner fra DNB og satset nesten alt på sjømataksjer . Mandag gikk han på en smell etter at lakseaksjene stupte på Børsen, skriver Dagens Næringsliv.Mandag la en av Norges fremste sjømatanalytikere, Kolbjørn Giskeødegård i Nordea Markets, frem en analyse med navnet "A perfect storm is brewing" hvor han nedgraderte hele sjømatsektoren. Det var med på å gi lakseaksjene juling på Oslo Børs, og sjømatindeksen falt 5,9 prosent.Øyelege Halvorsens fem største investeringer, i oppdrettsselskapene Marine Harvest, Grieg Seafood, Austevoll Seafood, Bakkafrost og Lerøy Seafood falt mandag ifølge avisen med mer enn 34 millioner kroner. Han ønsker ikke å kommentere saken overfor avisen.Det er heller ikke alle analytikerne som er enige med Giskeødegård, og Anders Marthinussen i analyseselskapet Kontali tror ikke på like stort prisfall.- Effekten på det globale markedet av den sesongmessige produksjonsøkningen i Norge, selv om det skulle bli sterkere enn normalt, vil fortsatt være begrenset på grunn av de store utfordringene chilenske produsenter har fått som følge av algeoppblomstringen i vår, sier Marthinussen til DN.Vi gjør oppmerksom på at Periscopus ved Trygve Hegnar eier fire millioner aksjer, tilsvarende en eierandel på 0,9 prosent, i Marine Harvest.