Analysesjef: Største positive overraskelse på 15 år

Aksjestrateg i DNB Markets Paul Harper og analysesjef Morten Jensen er positivt overrasket over resultatet fra de største selskapenes andrekvartalsresultater.

Morten Jensen. Foto: Finansavisen.
Børs

Tallene for andre kvartal har gitt analytikerne den største overraskelsen på 15 år, skriver Dagens Næringsliv.- Isolert vurdert er dette en svært god resultatsesong og bredden har vært stor. Kun en gang før har andelen som har levert positiv overraskelse vært større, sier analysesjef DNB Markets, Morten Jensen, til avisen.Sjefstrateg i meglerhuset, Paul Harper, mener årsaken er at aksjeanalytikerne som følger de ulike selskapene på forhånd hadde tatt ned sine anslag.- Fallet i estimatene fra 1. januar og frem til midten av april var det største man har sett siden finanskrisen. Så begynte de å tikke litt oppover med oljeprisen, sier Harper til avisen, og mener det er selskapsspesifikke forklaringer på de fleste overraskelsene.- Og det er de største som har gjort det dårligst. Statoil, Yara og DNB skuffet, slik at nedgangen veid med markedsverdi ikke ser like bra ut, skyter Jensen inn.DNB Markets mener Oslo Børs historisk sett er dyr, men har likevel en nøytralanbefaling.- Har du ikke kjøpt aksjer ennå, er det sannsynligvis i seneste laget. Det er noe potensial for oppgang, men når resesjonen inntreffer er det stort potensial for nedgang, sier Jensen til DN.

resultatsesong
dnb markets
morten jensen
paul harper
Nyheter
Børs