Børsen stadig i pluss

Det er en relativt rolig fredag på Oslo Børs, og hovedindeksen har tilbragt formiddagen i pluss.

Oslo Børs - Foto: Scanpix
Børs

Pilene pekte oppover på Oslo Børs fra start fredag - som ventet  - og børsen har holdt seg i positivt territorium gjennom formiddagen. Hovedindeksen på står i skrivende stund i 609,63, etter en oppgang på 0,23 prosent.Børsen befinner seg dermed omtrent på de samme nivåene som ved inngangen til 2016.Aksjer og egenkapitalbevis er så langt omsatt for 647 millioner kroner.Utviklingen skjer i kjølvannet av et flatt Wall Street  i går og stort sett positive Asia-børser tidligere i dag.Europa opp, olje ned Toneangivende Europa-børser fortsetter opp etter gårsdagens rentekutt og stimulansepakke fra Bank of England.Britiske FTSE 100 er opp 0,36 prosent, tyske DAX 0,15 prosent, mens franske CAC 40 stiger 0,50 prosent.I dag er investorenes øyne rettet mot den amerikanske arbeidsmarkedsrapporten (non-farm payrolls) som legges frem klokken 14.30.Rapporten regnes av mange som «månedens viktigste», og forventningen er ifølge Marketwatch at 185.000 jobber ble skapt utenfor den amerikanske jordbrukssektoren i juli. Det vil i så fall være ned fra 287.000 i juni.Arbeidsledighetsraten ventes å falle fra 4,9 til 4,8 prosent.Oljeprisen faller riktignok i dagens handel, men er godt over nivåene ved stengetid i går - rundt 42,90 dollar fatet.Brent oktober-olje faller 0,52 prosent til 44,06 dollar, mens WTI-oljen er ned 0,43 prosent til 41,75 dollar fatet.Norwegian ser rødt På Oslo Børs stiger Statoil 0,30 prosent til 134,20 kroner, Det norske 1,88 prosent til 108,60 kroner og DNO 1,53 prosent til 8,62 kroner.PGS fortsetter der aksjen slapp i går, og stiger nye 1,21 prosent til 16,78 kroner.Norwegian korrigerer ned 2,54 prosent til 306,90 kroner etter gårsdagens kraftige oppgang i kjølvannet av trafikktallene for juli .Norne Securities gjentar i dag sin salgsanbefaling på Norwegian, med kursmål 230 kroner.Analysesjef Karl-Johan Molnes og analytiker Mindaugas Cekanavicius viser til at Norwegian-aksjen ikke rørte seg da Finansavisen sist uke klistret et Ryanair-fly på forsiden med overskriften «Priskrig på Gardermoen».- Dette viser at aksjonærene har sovnet. Vi anbefaler investorer å selge Norwegian-aksjer før effekten av økt konkurranse i Norge gjenspeiles i resultatene, konkluderer duoen.Konkurrenten SAS - som ifølge Norne bør reise en statue av Kjos på Fornebu - faller på sin side 0,61 prosent til 16,30 kroner.To mygger i tetRelativt sett toppes vinnerlisten av to oljemygg.Atlantic Petroleum stiger 14,83 prosent til 12 kroner, mens Oslo Axess-noterte African Petroleum er nummer to så langt på pluss 6,67 prosent til 2,88 kroner.Reach Subsea følger på plassen bak med en oppgang på 4,58 prosent til 1,60 kroner.På den negative siden finner vi Oceanteam Shipping aller øverst, etter en nedgang på 7,65 prosent til 3,50 kroner.Nærmest følger Hugo Games, som trekker ned 7,38 prosent til 3,01 kroner.

oslo børs
olje
oljemygg
statoil
Nyheter
Markedskommentarer
Børs