Bred børsoppgang i Asia

Børsene i Asia stiger markert mandag morgen, og det er Japan som leder an oppgangen.

AP Photo
Børs

Det er god stemning på børsene i Asia mandag morgen.I Japan klatrer Nikkei 2,08 prosent, mens den bredere Topix-indeksen er opp 1,67 prosent.Shanghai Composite i Kina er opp 0,26 prosent, og Hang Seng i Hong Kong stiger 1,24 prosent.Kospi i Sør-Korea klatrer 0,38 prosent, S&P/ASX 200-indeksen i Australia stiger 0,79 prosent og Straits Times i Singapore er opp 1,28 prosent.Oppløftende tallOppgangen er knyttet til de oppløftende jobbtallene fra USA fredag.Fredagens rapport viste at antall sysselsatte utenfor jordbrukssektoren i USA steg med 255.000 i juli, mens arbeidsledighetsraten var 4,9 prosent.Det var på forhånd ventet 180.000 nonfarm payrolls i juli, ifølge Bloomberg. Ledighetsraten var ventet til 4,8 prosent.Sysselsettingsendringen utenfor jordbruket i juni ble revidert fra opprinnelig rapportert oppgang på 287.000 til 292.000, ifølge TDN Finans.- Det var temmelig sterke tall, sier sjeføkonom Lindsey Piegza i Stifel Fixed Income til CNBC.- Det er den andre måneden på rad hvor økonomene har blitt overrasket, sier sjeføkonom Andrew Chamberlain i Glassdoor til samme medie.

asia-børsene
nikkei
topix
shanghai composite
hang seng
Nyheter
Markedskommentarer
Børs