Brukbar tro på børsen

Investor Haakon Sæter hadde flere gode investeringer i 2015.

Børs

Eiendoms- og børsinvestor Haakon Sæter leverer sitt beste resultat siden 2009. Han tror nullrente kan skape brukbare forhold på Oslo Børs fremover, skriver Dagens Næringsliv.I 2015 leverte hans investeringsselskap Silvercoin Industries et overskudd på over 22 millioner kroner. Økning i aksjegevinster og reduksjon i tap på aksjer ga en gevinst på finansielle investeringer på 23,6 millioner kroner.– Jeg skulle vel anta at det kommer fra litt forskjellig, sier Sæter til avisen om hvor gevinsten kommer fra, og nevner leverandør av mobile tjenester Link Mobility, fingeravtrykksselskapet Next Biometrics og teknologiselskapet Napatech som gode investeringer i løpet av fjoråret.Investoren har brukbar tro på børsen fremover.- Jeg tror at nullrente og negative renter på obligasjoner gjør det vanskelig å gå utenom aksjemarkedet, sier han.– Når man ikke får avkastning noe annet sted, så tror jeg at aksjemarkedet kan være brukbart fremover – rett og slett fordi investorer trenger avkastning. Pensjonsfond trenger jo for eksempel mer enn en prosents avkastning, fordi de må betale ut i andre enden, sier han til DN.

haakon sæter
Nyheter
Børs