- Dårlig timing å kjøpe laks nå

- Prisene faller fort som stein, sier analytiker.

Finansavisen
Børs

Lakseaksjene gikk motstrøms på en positiv Oslo Børs mandag.Sjømatindeksen endte ned 2,5 prosent, og Marine Harvest tynget med et fall på 3,4 prosent til 138,20 kroner på dagens nest høyeste volum.Swedbank-analytiker Marius Gaard er ikke overrasket, og viser overfor TDN Finans til kunstig lave volumer i juni og juli.- Nå kommer volumene for fullt og Europa drar på ferie, og da faller prisene fort som en stein. Lakseaksjer gjør det normalt svakt i perioder med fallende laksepriser, sånn er det foreløpig i år også. Hadde det ikke vært for en sterk euro, hadde prisene vært enda lavere, sier han til nyhetsbyrået.Bakkafrost og Salmar utmerket seg også negativt på børsen mandag, etter nedganger på hhv. 3,0 prosent til 317,90 kroner og 2,6 prosent til 252,50 kroner.- Å kjøpe lakseaksjer i slutten av juli er dårlig timing. Det er bedre å vente til september, fortsetter Gaard overfor TDN Finans.Vi gjør oppmerksom på at Periscopus ved Trygve Hegnar eier fire millioner aksjer, tilsvarende en eierandel på 0,9 prosent, i Marine Harvest.

lakseaksjer
marius gaard
marine harvest
bakkafrost
swedbank
Nyheter
Aksjeanalyse
Børs
Aksjeanalyse