De norske aksjene i USA og Canada

Ingen store sprell på USA-børsene fredag. Slik gikk det med de norske aksjene.

Trader Anthony Riccio works on the floor of the New York Stock Exchange, Tuesday, March 1, 2016. U.S. stocks are opening modestly higher as the market recovers from a loss the day before. (AP Photo/Richard Drew) Richard Drew
Børs

Bevegelsene var små på Wall Street fredag.Dow Jones endte til slutt ned 0,13 prosent til 18.432,24, mens den bredere S&P 500-indeksen klatret 0,16 prosent til 2.173,60. Teknologitunge Nasdaq steg 0,14 prosent til 5.162,13.Makrotall som ble sluppet før børsåpning viste en langt svakere vekst enn ventet i amerikansk økonomi.På årsbasis steg amerikansk BNP 1,2 prosent i 2. kvartal, mot ventet 2,6 prosent.Privat forbruk steg for øvrig 4,2 prosent i kvartalet, mot ventet 4,4 prosent.- De svake tallene tilsier at Fed trygt kan vente med å heve renten . Sannsynligheten for en heving i september er betydelig redusert etter disse tallene. Vår prognose tilsier heving i desember. Om det skal skje, må veksten ta seg betydelig opp i 2. halvår, skrev seniorøkonom Knut A. Magnussen i DNB Markets i en kommentar etter tallene.   Før børs fredag presenterte ExxonMobil kvartalstall. Selskapet tjente 41 cent per aksje , mot ventet 64 cent. Aksjen falt nær 1,4 prosent.Chevron tapte 78 cent per aksje, mens markedet hadde forventet at de skulle tjene 32 cent per aksje. Aksjen falt først, men endte til slutt opp 0,7 prosent.Slik gikk de norske aksjene

wall street
dow jones
s&p 500
nasdaq
bnp
federal reserve
Nyheter
Børs