– Det lukter litt av dette

Thore Johnsen. Foto: Bjørn Erik Larsen / SCANPIX.

Gigantutbetalingen til BW Offshore-sjefen kan vise at noe er galt med selskapet, mener NHH-professor Thore Johnsen.

Mens langsiktige aksjonærer i BW Offshore (BWO) har silblødd, får toppsjef Carl Krogh Arnet en myk landing. Det er takket være en vanntett pensjonsavtale inngått i gylne tider, skrev Finansavisen tirsdag.BWO-sjefen fikk i juli dermed utbetalt 17,5 millioner dollar, tilsvarende 145 millioner kroner, som er verdien av hele pensjonsavtalen.NHH-professor Thore Johnsen sier til DN onsdag at gigantutbetalingen kan vise at noe er galt med selskapet.18 prosent av pengene selskapet hentet inn i en emisjon gikk til å betale Arnet.– En emisjon er vanligvis negativt, fordi man kan frykte å kaste gode penger etter dårlige. Her kan det være et spørsmål om eierne har fått god nok informasjon i forkant av emisjonen. Det er antakelig færre krav til det når bare eksisterende eiere deltar. Likevel ser det ikke helt bra ut, sier Johnsen.– Det lukter litt av dette, sier finansprofessoren.BW Offshore avviser det meste av kritikken og sier det bare har forholdt seg til en tidligere inngått pensjonsavtale. Selskapet tar imidlertid selvkritikk for at utbetalingen skjedde like etter at eierne hadde gått inn med friske penger.