Eurosonen rister av seg brexit

Britene må fortsatt stålsette seg for en økonomisk nedtur etter at velgerne stemte for å gå ut av EU. I eurosonen er utsiktene derimot gode.

Matt Dunham
Børs

Det er konklusjonen i en månedlig økonomisk rapport fra analyseselskapet IHS Markit som tar temperaturen på vareproduksjonen og servicesektoren.Rapporten viser at utsiktene for eurosonen styrket seg noe fra juni til juli. Forventningen er en kvartalsvis økonomisk vekst på 0,3 prosent.Det er i første rekke Tyskland som trekker opp, ifølge IHS Markit.– Det er spesielt oppmuntrende fordi det tyder på at brexit samlet sett har hatt liten smitteeffekt i regionen, sier sjeføkonom Chris Williamson.For britene ser det ikke fullt så bra ut. Der er utsiktene negative, og det er ventet at økonomien vil krympe med 0,4 prosent i tredje kvartal.– Men det er for tidlig å si om det vil fortsette å se like svakt ut de kommende månedene. Det er fortsatt veldig usikkert hvor omfattende en eventuell nedtur vil bli, sier Williamson.

brexit
europa
eurosonen
storbritannia
Nyheter
Makro
Børs