Frisk opptur i supply

Flere supplyrederier fortsatte trenden fra forrige uke og steg kraftig, men ett tronet øverst på taperlisten. 

Børs

Etter en frisk start der indeksen var oppe i 618,88 poeng kort etter at startskuddet gikk, dabbet børsen av utover dagen, i takt med oljeprisen.Hovedindeksen på Oslo Børs endte ned 0,34 prosent til 610,55 poeng mandag. Det ble omsatt verdipapirer for 2,39 milliarder kroner.Intradag har brent-prisen vært oppe i 43,85 dollar fatet. Da Oslo Børs stengte mandag var brentoljen ned 1,81 prosent intradag til 42,74 dollar fatet mens den amerikanske lettoljen var ned 1,73 prosent til 40,88 dollar fatet. Prisene var likevel over nivåene fra stengetid på Oslo Børs fredag ettermiddag, da ett fat brentolje kostet 41,92 dollar, mens den amerikanske lettoljen ble omsatt for 40,79 dollar.DNB Markets sier ifølge TDN Finans i en kommentar at løftet i oljeprisen ser ut til å ha kommet på en noe svekket dollarkurs, mens gjenåpning av eksport fra Libya, en mindre økning i den nordamerikanske riggaktiviteten og fortsatt fokus på lagerbeholdningene tynger.Oljeserviceindeksen OBOSX endte ned 1,61 prosent.Statoil sluttet på 132 kroner, ned 0,60 prosent. Selskapet har inngått avtale om salg av eiendeler i USA for et kontantvederlag på om lag 96 millioner dollar, tilsvarende drøye 800 millioner kroner.Ifølge meldingen gjelder salget noen av selskapets partner-opererte eierandeler i delstaten West Virginia til Antero Resources Corporation ("Antero"). Supplyrederier fortsatte oppturenJohn Fredriksens supplyrederi Deep Sea Supply fortsatte fredagens oppgang, da aksjen toppet vinnerlisten etter å ha steget 10,0 prosent. Mandag klatret aksjen nye 7,95 prosent til 1,90 kroner.Etter Kjell Inge Røkkes genistrek i Rem Offshore varslet Fredriksen kamp om skadeskutte supplyrederier, meldte Finansavisen fredag.- Markedet trenger å konsolideres, og vi vil være med. (...) Det dreier seg om å finne den rette dealen, sa Fredriksens høyre hånd Harald Thorstein til avisen.Supplyrederiet Farstad Shipping hadde også vind i seilene og klatret 9,29 prosent til 10,35 kroner.Siem Offshore var opp hele 13,51 prosent til 2,10 kroner, og Solstad Offshore steg 8,47 prosent til 19,20 kroner. REM Offshore falt imidlertid 27,87 prosent til 3,21 kroner, og toppet dermed taperlisten.Banker tynget EuropaDNB falt 0,86 prosent til 92,05 kroner etter nedgradering fra Goldman Sachs til nøytral fra kjøp med kursmål på 110 kroner, samtidig som resultatet av EBA (European Banking Authority) stresstest ifølge TDN Finans viste uendret kjernekapitaldekning i stresscenarioet.- Testene er i stor grad nøytrale for nordiske bank-aksjer slik vi ser det, men det kan ses på som positivt fra et gjeldsperspektiv, skrev Credit Suisse i en kommentar.Bankaksjer har tynget europeiske børser mandag.DNODNO-aksjen klatret 1,05 prosent til 8,69 kroner etter at styret i Gulf Keystone har kommet med en uttalelse om fredagens bud på selskapet fra Kurdistan-konkurrent DNO.Styret i Gulf Keystone har ifølge TDN Finans vurdert tilbudet fra DNO, og merker seg at tilbudet er betinget av suksessfull gjennomføring at Gulf Keystones pågående restrukturering av balansen . - Styret har konkludert med at fullføring av restruktureringen best tjener våre interessenter, og vi vil ikke delta i noen ekstra prosess som kan forårsake at selskapet blir distrahert fra dette målet. Selskapet har svart DNO tilsvarende, heter det i en melding.Vurdering av bud og ordreSwedbank har på oppdrag fra TTS Group gitt en uavhengig verdivurdering og uttalelse angående østerrikske Palfinger Marines bud på selskapet.  Swedbanks konkluderte med at budet er fair fra et finansielt synspunkt. Styret i TTS har tidligere vedtatt å anbefale det foreslåtte tilbudet til selskapets aksjonærer.Trond Bogsnes i konsernledelsen har gitt aksept for salg av sine 2.000 TTS-aksjer.Selskapet meldte også om en ny kontrakt på leveranse av en 10.000 tonns skipsheis til Casablanca havn i Marokko.Aksjen steg 0,38 prosent til 5,35 kroner. Kjøper misligholdte lånAxactor har kjøpt en ny portefølje med usikrede misligholdte lån i Spania.Porteføljen omfatter lån med totalt utestående på 565 millioner euro, tilsvarende 5,32 milliarder kroner. Kjøpet er ifølge meldingen i annenhåndsmarkedet, og koster en lav ensifret prosentandel av den utestående balansen.Axactor-aksjen klatret 5,75 prosent til 1,84 kroner.Opptur uten nyheterMed en oppgang på 34,29 prosent til 0,94 kroner var det Prosafe som toppet vinnerlisten mandag.Selskapet kom ikke med noen spesifikke nyheter, men er iferd med å gjennomføre en større refinansiering.Boligprisgalopp smittet boligaksjerTall fra OBOS viser at gjennomsnittsboligen i Oslo-området kostet 59.318 kroner per kvadratmeter i juli, tilsvarende en oppgang på hele 5,9 prosent fra juni. Prisoppgangen hittil i år er dermed oppe i voldsomme 20,9 prosent.Boligbyggerne Selvaag Bolig og AF Gruppen steg rett over to prosent, mens Veidekke-aksjen var flat.

børskommentar
Nyheter
Markedskommentarer
Børs