Jeff Bezos solgte aksjer for 6,4 milliarder

Amazon-sjef og gründer Jeff Bezos har solgt aksjer for langt over 10 milliarder kroner på 15 måneder. 

Børs

I løpet av tirsdag, onsdag og torsdag denne uken solgte Jeff Bezos aksjer i Amazon.com for rundt 6,4 milliarder kroner.I følge en rapport til finanstilsynet i USA solgte han, i tråd med sin tidligere rapporterte plan, 1 million aksjer i Amazon.com for rundt 758 millioner dollar, tilsvarende knapt 6,4 milliarder kroner.Etter salget har han fremdeles 80,91 millioner aksjer i selskapet, som til gårsdagens sluttkurs har en verdi på 61,6 milliarder dollar, tilsvarende 521 milliarder kroner.Amazon.com har steget 12,5 prosent på Nasdaq i år og over 42 prosent det siste året. Aksjen var i all-time high mandag på 770,5 dollar intradag og sluttet på 767,74 dollar, men har korrigert litt tilbake og lå torsdag 0,91 prosent under.Sist Jeff Bezos solgte var første uken i mai i fjor, da han ifølge Bloomberg solgte aksjer for rundt 534 millioner dollar, tilsvarende rundt 4 milliarder kroner til den daværende valutakursen.

amazon
jeff bezos
milliardærer
Nyheter
Børs