Klokken 14.30 kommer ukens økonomiske høydepunkt

Børs

- Dagens amerikanske arbeidsmarkedsrapport er klart ukens høydepunkt og kan sette tonen i markedene i tiden som kommer, skriver Erik Bruce i fredagens rapport fra Nordea Markets.Etter de svake BNP-tallene for Q2 er igjen usikkerheten økt om styrken i den amerikanske økonomien og om vi kan vente en renteøkning i år.- Får vi rett, og sysselsettingen øker med 185.000 og lønnsveksten blir 2,6 prosent fra år til år, vil det klart indikere at arbeidsmarkedet fortsatt strammes til uavhengig av om vekstbildet er på den svak siden. Det vil vi ta som en støtte for vårt syn om en renteøkning fra Fed i desember, slår Bruce fast.Nordeas anslag er nær konsensus så markedsreaksjonen blir nok relativt forsiktig om Bruce får rett.Selv om markedet retter lite oppmerksomhet til tallet, mener Nordea at det er viktig å følge med på produksjonsindeksen for industrien for juni som blir publisert i dag.- Ser man gjennom de månedlige svingningene kan det se ut som industriproduksjonen har stabilisert seg etter et kraftig fall fra slutten av 2014. Det gjelder selv om dagens juni-tall skulle korriger noe ned. Industrien er av de deler av næringslivet som er hardest rammet av oljenedturen og at det nå flater ut er et godt tegn, avslutter Bruce.

erik bruce
nordea markets
Nyheter
Børs