Meglerhus: Aksjen kan stige 55 prosent

Foto: Scanpix
Børs

- Et konsortium med deltagelse av Q-Free vant tidligere i år anbudet for leveranse av en bompengeløsning i Slovenia. Tildelingen av kontrakten, på 470 millioner kroner for Q-Free, ble i første omgang påklagd av konkurrenter, men i går igjen bekreftet av slovenske myndigheter, skriver DNB Markets i en rapport.Analytikerne tror rundt halvparten av ordrebeløpet gjelder leveranser de første 12 måneder fra oppstart, og at den øvrige halvparten gjelder service og vedlikehold over de ti påfølgende årene.DNB Markets har en estimert omsetningstakt på 208 millioner kroner for Q2, og avtalen vil dermed kunne bidra til en betydelig vekst fra og med Q4.Selskapet har gjennom de siste kvartalene gjennomført kostnadsreduksjoner og i kombinasjon med et løft i omsetningen legger dette etter vårt syn grunnlag for stigende inntjening i årene fremover, slår tallknuserne fast.DNB Markets opererer med en kjøpsanbefaling på Q-Free, og har et kursmål på 15 kroner.I skrivende stund omsettes aksjen for 9,65 kroner. Det betyr at aksjen må stige 55,44 prosent for at kursmålet skal innfris.

børs
q-free
dnb markets
Nyheter
Aksjeanalyse
Børs
Aksjeanalyse