Mohn jekket opp verdien med én milliard mens aksjene stupte

- Det går jo ikke an, sier professor Atle Johnsen.

Børs

Frederik W. Mohn fikk 3,4 milliarder kroner fra faren Trond Mohn etter salget av familiebedriften Framo i 2014. Forvaltningen av formuen har vært alt annet enn optimal.Mens børsverdien på det kriserammede riggselskapet Songa Offshore falt og falt på Oslo Børs, reverserte Mohn-arving Frederik W. Mohn tidligere nedskrivninger av sine aksjer i selskapet med 1,05 milliarder kroner. Det kommer frem av en artikkel i DN mandag.Atle Johnsen er professor emeritus på Norges Handelshøyskole, og har undervist økonomer og revisorer i regnskap i en årrekke. Han rister på hodet.- Det går jo ikke an. Reverseringen av nedskrivningene kan være i strid med vurderingsregler i regnskapsloven, sier Johnsen til DN.

frederik wilhelm mohn
songa offshore
Nyheter
Børs