Nedgraderer det norske banksystemet

Negative utsikter, mener Moody's.

Børs

Kredittanalytikerne i Moody's nedgraderer utsiktene for det norske banksystemet fra stabile til negative, går det frem av en oppdatering fra byrået torsdag.Nedgraderingen gjenspeiler lavere oljeinvesteringer og vedvarende lave oljepriser, og de forventede effektene av dette på bankenes kredittverdighet de neste 12-18 månedene.- Vi venter at fall i oljerelaterte investeringer og negative andrerundeeffekter på norsk økonomi vil svekke kvaliteten på bankenes eiendeler mildt fra en veldig sterk posisjon, sier Moody's-direktør Niclas Boheman i en kommentar.- Vi venter at bankenes andel av misligholdte lån vil stige fra én prosent i 2015 til to prosent i 2017, legger han til.Les mer her.

moody's
banker
dnb
kredittvurdering
Nyheter
Børs