Norsk private equity-topp dro inn 146 mill.

Gjennom sitt private investeringsselskap Baggins dro EQT-sjef Christian O. Sinding (43) inn 146 millioner før skatt i fjor.

Børs

(Finansavisen): Etter et skikkelig knallår i fjor har EQT Equity-sjef Christian O. Sinding (43) tatt steget opp blant de større investorene, skriver Finansavisen.146 mill. før skattI fjor fikk Sinding et resultat på hele 146 millioner kroner før skatt i sitt heleide investeringsselskap Baggins.Selv før kjemperesultatet i fjor hadde private equity-sjefen til salt til grøten. I de foregående årene har resultatene variert mellom 20 og 50 millioner kroner, men fjoråret var likevel et syvmilssteg for Sinding.Å si at selskapet er solid er et understatement. Selv etter at Sinding tok ut 115 millioner i utbytte, økte egenkapitalen i investeringsselskapet fra 108 til 135 millioner kroner. Bankinnskudd ved årsskiftet utgjorde 113 millioner kroner.Flyttet til SveitsSom flere andre innen private equity har også Sinding flyttet utenlands. Allerede i ligningsåret 2014 sto han oppført med adresse i Sveits, den gangen med en ligningsinntekt på 17,5 millioner kroner. Reynir Indahl og Hugo Maurstad i Altor flyttet også til Sveits for noen år siden.Hovedinntekten i Baggins er utbytte fra datterselskapene Rakso Holding B.V. og Otto Invest B.V., to selskaper med adresse på Schiphol Airport i Amsterdam. Disse er kontrollert av Baggins AG i Zollikon i Sveits, hvor Christian Sinding sitter på toppen. Ifølge notene i regnskapet ga Sindings 50-prosentandel av Rakso Holding en resultatandel på 17,8 millioner euro i fjor.Norske skattemyndigheter fikk ikke noen stor del av overskuddet i Baggins. Snaut 4 millioner kroner forsvant i skatt, noe som ga et års-resultat på 142 millioner kroner.

christian sinding
eqt corporation
sveits
Nyheter
Børs