Oljenedtur på Oslo Børs

Hovedindeksen faller som ventet fra start, og oljeaksjer straffes på børsen.

Børs

Oslo Børs har som ventet åpnet ned tirsdag etter en nyhetsfattig morgen. Etter få minutters handel står hovedindeksen i 608,04, ned 0,41 prosent.- De asiatiske børsene endte ned tirsdag, noe som vil påvirke de europeiske børsene negativt i dag. Når det er sagt, den generelle stemningen i aksjemarkedet er relativt god, da flere av de toneangivende indeksene i verden er i pluss for året, inkludert Oslo Børs. Londons FTSE indeks topper med +7,2 % etterfulgt av S&P 500 indeksen (+6,2 %). Oslo Børs, målt gjennom OBX indeksen er opp 0,7 % så langt i år. Det er ingen viktige hendelser i dag, skrev Roger Berntsen i dagens morgenrapport fra Netfonds. OljeprisenTirsdag morgen omsettes Brent-oljen for 42,34 dollar fatet, opp 0,47 prosent, mens WTI-oljen stiger 0,42 prosent til 40,23 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 42,74 dollar ved børsslutt i Oslo mandag.Statoil faller 1,36 prosent til 130,20 kroner fra start.Ny finansdirektørTelenor Group har utnevnt Jørgen C. Arentz Rostrup (50) til ny finansdirektør. Rostrup tiltrer i stillingen senest 1. november 2016, fremgår det av en pressemelding tirsdag. Rostrup kommer fra stillingen som leder av Yara North America, Inc., og han vil slutte seg til konsernledelsen i Telenor senest 1. november i år, rapporterende til konsernsjef Sigve Brekke. Fungerende finansdirektør Morten Karlsen Sørby vil fortsette i stillingen fram til Rostrup tiltrer. Deretter vil han tre inn i en nyopprettet stilling som konserndirektør med ansvar for Telenors igangsatte strategiske transformasjon.Aksjen er ned 0,07 prosent til 140,80 kroner.Røde tungvektereDet er mange røde tall å spore blant de mest omsatte aksjene tirsdag morgen.DNB faller 0,71 prosent, Subsea 7 er ned 3,67 prosent og Marine Harvest faller 0,70 prosent.Norsk Hydro og Yara faller henholdsvis 0,89 og 0,65 prosent. Innen olje og oljeservice er det meste rødt. DNO og Det norske oljeselskap er ned 0,81 og 0,92 prosent, mens aksjer som Seadrill, PGS og TGS Nopec faller med 1-2 prosent.Prosafe utmerker seg negativt med et fall op 3,19 prosent til 91 øre, og figurerer med det høyt på taperlisten.Overtegnet emisjonEn foreløpig opptelling viser at Hugo Games har mottatt om lag 35 millioner tegninger av 20 millioner tilgjengelige aksjer i sin fortrinnsrettsemisjon, opplyses det i en melding.Det tilsvarer en overtegning på cirka 75 prosent.Bruttoprovenyet fra emisjonen vil være på 30 millioner kroner.Det endelige resultatet av emisjonen er ventet å bli publisert senere i dag.Aksjen er så langt ikke omsatt.Photocure oppdatererPhotocure melder at en ny meta-analyse viser at Blue Light Cystoscopy med Hexvix/Cysview reduserer progresjonsraten for blærekreft signifikant. Dataene ble publisert på nett i august-utgaven av den fagfellevurderte journalen, Bladder Cancer, skriver selskapet i en melding tirsdag.Aksjen er opp 9,34 prosent til 48 kroner, og seiler dermed rett til topps på vinnerlisten.

oslo børs
olje
statoil
oljeaksjer
Nyheter
Markedskommentarer
Børs