Oslo Børs åpner opp

Børs

Oslo Børs åpner opp mandag morgen.Etter 20 minutters handel står hovedindeksen i 615,19, opp 0,39 prosent, og det er omsatt aksjer for 267 millioner kroner.Roger Berntsen fra Netfonds er dagens gjest på Økonominyhetene med Trygve Hegnar! OljeprisenBrent-oljen er mandag morgen opp 0,43 prosent til 44,46 dollar fatet, mens WTI-oljen stiger 0,60 prosent til 42,05 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 43,89 dollar fatet ved børsslutt i Oslo fredag.Prisene er dermed ifølge Bloomberg News og TDN Finans marginalt høyere enn de var ved stengetid i London og New York fredag, etter at tallet på aktive borerigger i USA steg for sjette uke på rad.Baker Hughes meldte fredag kveld at tallet på aktive oljerigger steg med syv til 381 i løpet av uken frem til 5. august.Samtidig ble det ifølge to Opec-delegater klart at oljekartellet ikke kommer til å iverksette nye forsøk på å få i stand en avtale med ikke-medlemmer om frysing av oljeproduksjonen.- Den verste salgsbølgen ser ut til å være over. Stemningen har snudd, etter at prisen falt under 40 dollar pr fat for WTI-olje, og en påfølgende runde med inndekning av shortposisjoner ga oljen et løft. På kort sikt er trolig 45 dollar det neste nøkkelnivået, sier markedsanalytiker i IG i Melbourne,  Angus Nicholson, til Bloomberg News.Statoil stiger 0,07 prosent til 134,90 kroner.Fortsetter oppSonga Offshore var fredag dagens vinner med en oppgang på 18,18 prosent. Mandag morgen fortsetter aksjen opp, og klatrer 23,08 prosent til 0,32 kroner.- Flere og flere oljeserviceselskaper begynner nå å se effekten av kostnadskutt, og ser/tror på bedring i markedet. For første gang på lenge er de mer foroverlente. Både PGS og TGS har uttalt etter 2. kvartal at de ser økt aktivitet, sier investeringsøkonom Tom Hauglund i Nordnet  til Hegnar.no fredag.Han tror tiden definitivt er inne for å investere i oljeservice, og drar frem Songa Offshore, BW Offshore  og Prosafe  som de mest interessante.DN skriver mandag at Mohn-arving Frederik W. Mohn har reversert sin tidligere nedskrivning av aksjene i Songa Offshore  med 1,05 milliarder kroner.BW Offshore klatrer mandag morgen 7,41 prosent til 0,29 kroner, mens Prosafe er opp 5,32 prosent til 0,99 kroner. TGS og PGS klatrer henholdsvis 2,87 prosent til 143,50 kroner og 2,69 prosent til 17,54 kroner.Ny betalingDNO melder mandag morgen at de, sammen med partner Genel Energy, har mottatt 30 millioner dollar , tilsvarende drøye 255 millioner kroner, fra De regionale kurdiske myndighetene i Nord-Irak (KRG).Det totale fakturerte beløpet for juni er ifølge meldingen på 38,41 millioner dollar, hvorav 32,21 millioner dollar omfatter månedens eksport, mens 6,19 millioner kroner gjelder tidligere leveranser.DNO-aksjen er opp 2,01 prosent til 8,89 kroner.Valgt av stor produsentEn større asiatisk produsent av smarttelefoner har valgt Idex sin «Cardinal touch»-fingeravtrykksensor , meldes det mandag.Kunden lanserer ifølge meldingen flere programmer med fingeravtrykksensor, og Idex' sensorer har blitt kvalifisert for flere av disse.Idex klatrer 3,95 prosent til 7,90 kroner.Faller videreNorwegian er mandag morgen en av få tungvektere som faller, og er foreløpig ned 0,61 prosent til 308,40 kroner.Norwegian-aksjen korrigerte fredag ned 1,46 prosent til 310,30 kroner etter torsdagens kraftige oppgang i kjølvannet av trafikktallene for juli.

Nyheter
Markedskommentarer
Børs