Oslo Børs åpner rett opp

Børs

Oslo Børs åpner opp mandag morgen.Etter to minutters handel står hovedindeksen i 617,85, opp 0,85 prosent, og det er hittil omsatt aksjer for 229 millioner kroner.OljeprisenBrent-oljen er mandag morgen opp 0,44 prosent til 43,72 dollar fatet, mens WTI-oljen stiger 0,14 prosent til 41,66 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 41,92 dollar fatet ved børsslutt i Oslo fredag.Juli endte dermed med den største månedlige prissvekkelsen i oljemarkedet på ett år.Amerikanske produsenter økte riggaktiviteten for femte uke på rad , i en situasjon hvor tilgangen på olje og petroleumsprodukter ifølge Bloomberg News og TDN Finans er på sitt høyeste nivå for årstiden på minst to tiår.Uketall fra Baker Hughes viser at tallet på aktive borerigger etter olje i USA steg med tre til 374, i løpet av forrige uke.Samtidig har Libya gjenåpnet de fire oljehavnene Ras Lanuf, Zuwetina, Es Sidra og Brega, og gjenopptatt eksportaktiviteten.- Det er en klart nedadgående trend i markedet for øyeblikket. Det er bekymring for at tilbudsoverskuddet skal vedvare. 40 dollar pr fat er opplagt et nøkkelpunkt for WTI-olje, og jeg venter å se støtte der, gitt de oppsvingene vi tidligere har opplevd på det nivået, sier sjefstrateg i CMC Markets i Sydney, Michael McCarthy, til nyhetsbyrået.Selger i USAStatoil melder mandag morgen at de har inngått avtale om salg av eiendeler i USA for et kontantvederlag på om lag 96 millioner dollar, tilsvarende drøye 800 millioner kroner.Ifølge meldingen gjelder salget noen av selskapets partner-opererte eierandeler i delstaten West Virginia til Antero Resources Corporation ("Antero"). Statoil stiger 1,51 prosent til 134,80 kroner.Fredriksen stiger videreJohn Fredriksens supplyrederi Deep Sea Supply fortsetter fredagens oppgang, da aksjen toppet vinnerlisten etter å ha steget 10,0 prosent. Aksjen stiger mandag morgen 9,09 prosent til 1,92 kroner.Øverst på mandagens vinnerliste troner et annet supplyrederi, Farstad Shipping, som klatrer 13,52 prosent til 10,75 kroner.Gulf Keystone om budetOljeselskapet DNO meldte fredag morgen at de har lagt inn bud på Kurdistan-konkurrenten Gulf Keystone Group. Styret i Gulf Keystone har ifølge TDN Finans nå vurdert tilbudet fra DNO, og merker seg at tilbudet er betinget av suksessfull gjennomføring at Gulf Keystones pågående restrukturering av balansen.«Styret har konkludert med at fullføring av restruktureringen best tjener våre interessenter, og vi vil ikke delta i noen ekstra prosess som kan forårsake at selskapet blir distrahert fra dette målet. Selskapet har svart DNO tilsvarende», heter det i en melding.DNO stiger 1,74 prosent til 8,75 kroner.Misligholdte lånAxactor har kjøpt en ny portefølje med usikrede misligholdte lån i Spania.Porteføljen omfatter lån med totalt utestående på 565 millioner euro, tilsvarende 5,32 milliarder kroner. Kjøpet er ifølge meldingen i annenhåndsmarkedet, og koster en lav ensifret prosentandel av den utestående balansen.Axactor-aksjen klatrer 0,57 prosent til 1,75 kroner.

Nyheter
Markedskommentarer
Børs