På frierføtter til oljeselskapene

Onsdag vedtas trolig Irans nye modell for oljekontrakter som de håper vil lokke 50 milliarder dollar i utenlandske investeringer til landets energisektor.

Onsdag vedtas trolig Irans nye modell for oljekontrakter som de håper vil lokke 50 milliarder dollar i utenlandske investeringer til landets energisektor.
Børs

Etter flere år med sanksjoner er Iran på jakt etter utenlandske investeringer for å gjenoppbygge oljeindustrien. De seneste to årene har Iran arbeidet med å utforme den nye oljekontraktsmodellen de håper vil få utenlandske investeringer i oljesektoren opp i 50 milliarder dollar.- Vi forventer en godkjenning onsdag, sa oljeminister Bijan Namdar Zanganeh ifølge Bloomberg under en energikonferanse i Teheran mandag.Både Eni og Total har uttrykt interesse for å utvikle olje- og gassfelt i Iran.Iran satser primært på investeringer fra de europeiske og asiatiske selskapene. Enn så lenge vil det bli vanskelig for amerikanske selskaper å delta, ettersom USA fortsatt har sanksjoner mot Iran.

bijan zanganeh
iran
olje og gass
oljeinvesteringer
Nyheter
Energi
Børs