Positiv ukeslutt på Wall Street

De amerikanske børsene endte ukens siste dag med oppgang.

wall street, newyork
Børs

De amerikanske børsene klatret fredag. Mye av årsaken svært oppløftende jobbtall.Dow Jones steg 1,04 prosent til 18.543,53, mens den bredere S&P 500 steg 0,86 til 2.182,87. Teknologitunge Nasdaq klatret 1,06 prosent til 5.221,12.- Jobbrapporten var utrolig imponerende. Det jeg tror det gjorde, er at den tok mai-rapporten og gjorde den til en uregelmessighet, sier sjefstrateg i TD Ameritrade, JJ Kinahan, til CNBC.Omtrent tre aksjer steg for hver aksje som falt på New York Stock Exchange.JobbtallFredagens rapport viste at antall sysselsatte utenfor jordbrukssektoren i USA steg med 255.000 i juli, mens arbeidsledighetsraten var 4,9 prosent.Det var på forhånd ventet 180.000 nonfarm payrolls i juli, ifølge Bloomberg. Ledighetsraten var ventet til 4,8 prosent.Sysselsettingsendringen utenfor jordbruket i juni ble revidert fra opprinnelig rapportert oppgang på 287.000 til 292.000, ifølge TDN Finans.- Det var temmelig sterke tall, sier sjeføkonom Lindsey Piegza i Stifel Fixed Income til CNBC.- Det er den andre måneden på rad hvor økonomene har blitt overrasket, sier sjeføkonom Andrew Chamberlain i Glassdoor til samme medie.

wall street
usa
dow jones
s&p 500
nasdaq
Nyheter
Markedskommentarer
Børs