Rett opp etter sterke jobbtall

Wall Street reagerer ikke overraskende positivt på de sterke nonfarm payrolls-tallene.

Wall Street i New York. Foto: Berit Roald / SCANPIX Roald, Berit
Børs

De amerikanske markedene har åpnet solid opp etter fredagens viktige arbeidsmarkedsrapport nonfarm payrolls.Dow Jones stiger med 0,78 prosent, S&P 500 legger på seg 0,63 prosent, mens Nasdaq er opp 0,85 prosent.Dagens ferske rapport viste at antall sysselsatte utenfor jordbrukssektoren i USA steg med 255.000 i juli, mens arbeidsledighetsraten var 4,9 prosent.Det var på forhånd ventet 180.000 nonfarm payrolls i juli, ifølge Bloomberg. Ledighetsraten var ventet til 4,8 prosent.Sysselsettingsendringen utenfor jordbruket i juni ble revidert fra opprinnelig rapportert oppgang på 287.000 til 292.000, ifølge TDN Finans.- Det var temmelig sterke tall, sier sjeføkonom Lindsey Piegza i Stifel Fixed Income til CNBC.- Det er den andre måneden på rad hvor økonomene har blitt overrasket, sier sjeføkonom Andrew Chamberlain i Glassdoor til samme medie.

wall street
børs
non farm payrolls
Nyheter
Markedskommentarer
Børs