Rødt på Oslo Børs

Og aksjen får følge nedover av Spetalen-aksje, samt omtrent hele fiskesektoren.

Børs

Oslo Børs faller svakt mandag morgen.Etter 20 minutters handel står hovedindeksen i 620,95, ned 0,05 prosent, og det er hittil omsatt aksjer for 260 millioner kroner.Sjeføkonom i Eika gruppen, Jan L. Andreassen, er dagens gjest i økonominyhetene på Hegnar-TV med Trygve Hegnar. OljeprisenBrent-oljen er mandag morgen opp 0,79 prosent til 47,34 dollar fatet, mens WTI-oljen stiger 0,88 prosent til 44,88 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 46,25 dollar fatet ved børsslutt i Oslo fredag.Prisene på oljekontrakter stiger dermed for tredje dag på rad. Årsaken er ifølge Bloomberg News og TDN Finans spekulasjoner om at oljeproduserende stater vil gjenopplive samtaler om å stabilisere prisene.Blant annet har Saudi-Arabia signalisert at landet er villig til å diskutere stabiliserende tiltak i uformelle Opec-møter neste måned. Venezuelas president Nicolas Maduro sier at landets olje- og utenriksministre før møtene vil reise til produsentland for å arbeide for prisøkninger.Tall fra Baker Hughes viser at amerikanske produsenter i forrige uke økte tallet på aktive oljerigger for syvende uke på rad . Oppgangen var på 15 til totalt 396 rigger, som er det høyeste antallet siden februar.- Oljen er nå nær en likevektspris, og med mindre vi ser ytterligere utvikling, venter jeg at den vil bli handlet for rundt 44-45 dollar resten av uken, sier sjefstrateg i CMC Markets i Sydney, Michael McCarthy, til Bloomberg News.- Det vil ikke overraske meg om vi ser et visst press, idet enkelte investorer sikrer noe av gevinsten de har oppnådd, sier han.Brent og WTI-kontraktene har ifølge TDN Finans ikke sluttet høyere siden henholdsvis 20. og 21. juli.Statoil stiger 0,75 prosent til 134,60 kroner.Dropper kjøpPalfinger Marine GmbH har besluttet å ikke gjennomføre det planlagte oppkjøpet av TTS Group . Det sender aksjen ned hele 30,67 prosent til 3,73 kroner.Et av vilkårene for gjennomføring var at Palfinger Marine GmbH skulle oppnå aksept fra minst 90 prosent av TTS-aksjonærene på fullt utvannet basis. Ved utløpet av akseptperioden var denne betingelsen ikke oppfylt.- Vi er overrasket over at transaksjonen ikke vil bli gjennomført, sier TTS-sjef Toril Eidesvik, i en kommentar.Fredagens vinnereFredagens suveren vinner var Øystein Stray Spetalen-dominerte Standard Drilling, som endte opp 80,72 prosent. Mandag korrigerer imidlertid aksjen ned 10,00 prosent til 1,35 kroner.Selskapet varslet torsdag kveld sin inntreden i en skadeskutt supplysektor .Fredagens andre vinner, Prosafe, fortsetter derimot oppgangen. Aksjen steg fredag 21,98 prosent, og følger mandag opp med en videre oppgang på 14,41 prosent til 1,27 kroner.Ifølge TDN Finans har obligasjonseierne i Prosafe vedtatt å støtte refinansieringen av selskapet. Forslaget som ble lagt frem skal ha fått støtte av et kvalifisert flertall blant eierne av alle de fire obligasjonslånene til selskapet.Kutter kraftigMarine Harvest faller 1,75 prosent til 134,60 kroner etter at Nordea Markets mandag har nedgradert sin anbefaling på aksjen fra kjøp til hold.Meglerhuset kutter samtidig kursmålet fra 200 til 150 kroner.Også en rekke andre fiskeaksjer faller markert. Salmar er ned 3,91 prosent til 243,40 kroner, Bakkafrost går tilbake 1,95 prosent til 307,40 kroner, og Grieg Seafood faller 3,60 prosent til 53,50 kroner. Lerøy Seafood faller 3,28 prosent til 386,60 kroner.Vi gjør oppmerksom på at Periscopus ved Trygve Hegnar eier fire millioner aksjer, tilsvarende en eierandel på 0,9 prosent, i Marine Harvest. Inn i nytt JVHexagon Composites-datter Hexagon Lincoln har inngått en joint venture-avtale med Allegheny Creative Energy Solutions (ACES) og Resonance Mode.Det nye selskapet skal utvikle og produsere drivstoffløsninger basert på naturgass for jernbaneindustrien.Hexagon-aksjen klatrer 1,19 prosent til 25,60 kroner.

Nyheter
Markedskommentarer
Børs