Roger Berntsen er bull - dette vil påvirke Oslo Børs

Analysesjefen i Netfonds spår dagens børsåpning - og enda lenger frem.

Børs

De asiatiske børsene utvikler seg blandet mandag morgen.I Japan falt Nikkei 0,3 prosent, mens den bredere Topix-indeksen endte ned 0,2 prosent.I Kina er large cap-indeksen CSI 300 ned én prosent, mens Shanghai Composite faller 1,1 prosent.Hang Seng i Hong Kong stiger på sin side 1,4 prosent.I Sør-Korea stiger Kospi 200-indeksen én prosent, mens den råvaretunge Sydney-børsen er opp 0,4 prosent.Les hele Asia-kommentaren her. Spår all-time highNetfonds venter at Oslo Børs åpner opp 0,94 prosent mandag.- Mange investorer har benyttet de siste to ukene til å sikre gevinster, noe som har resultert i lavere aksjekurser. I dag derimot, peker alle piler oppover, dermed kan aksjeinvestorene se frem mot en positiv start på de europeiske børsene, inkludert Oslo Børs. Det kan for øvrig nevnes at resultatsesongen (Q2) nærmer seg slutten, og så langt har selskapene levert bedre enn ventet.- Dette gir oss grunn til å tro at Oslo Børs fortsetter oppover utover høsten. Med andre ord bør all-time high være innenfor rekkevidde, kanskje allerede i løpet av høsten? skriver analysesjef Roger Berntsen. Som viktige hendelser i dag trekker han frem PMI- og ISM-indeksene i USA.OljeprisenMandag morgen omsettes Brent-oljen for 43,76 dollar fatet, opp 0,5 prosent i dagens handel.WTI-oljen stiger 0,2 prosent til 41,80 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 41,90 dollar da børsen stengte fredag.USABevegelsene var små på Wall Street fredag.Dow Jones endte til slutt ned 0,13 prosent til 18.432,24, mens den bredere S&P 500-indeksen klatret 0,16 prosent til 2.173,60. Teknologitunge Nasdaq steg 0,14 prosent til 5.162,13.Makrotall som ble sluppet før børsåpning viste en langt svakere vekst enn ventet  i amerikansk økonomi.- De svake tallene tilsier at Fed trygt kan vente med å heve renten . Sannsynligheten for en heving i september er betydelig redusert etter disse tallene. Vår prognose tilsier heving i desember. Om det skal skje, må veksten ta seg betydelig opp i 2. halvår, skrev seniorøkonom Knut A. Magnussen i DNB Markets i en kommentar etter tallene.   Før børs fredag la både ExxonMobil  og Chevron  frem tall. Førstnevnte falt 1,4 prosent, sistnevnte steg 0,7 prosent.Les hele USA-kommentaren her. De norske aksjene i USA og Canada Oslo BørsHovedindeksen på Oslo Børs endte på 612,63 fredag, etter en nedgang på 0,49 prosent.Statoil falt 2,0 prosent til 132,80 kroner på Petrobras-avtale om kjøp av 66 prosent av lisens BM-S-8 i Santos-bassenget utenfor Brasil for 2,5 milliarder dollar.Ellers i olje steg DNO 2,9 prosent til 8,60 kroner på tilbudet om å kjøpe all ny aksjekapital i Gulf Keystone Petroleum for 300 millioner dollar, etter sistnevntes refinansiering.Seadrill-kontrollerte Archer falt 6,6 prosent til 4,80 kroner etter knallrøde kvartalstall.Investeringsøkonom Tom Hauglund i Nordnet sa til Hegnar.no at bekymringene står i kø for både aksjonærer og banker.Deep Sea Supply, med John Fredriksen på eiersiden, toppet vinnerlisten med 10 prosent oppgang til 1,76 kroner.Etter Kjell Inge Røkkes genistrek i Rem Offshore varsler Fredriksen kamp om skadeskutte supplyrederier, skrev Finansavisen.Les hele børskommentaren her.

oslo børs
netfonds
roger berntsen
nikkei
wall street
oljeprisen
Nyheter
Børs