Slik er stemningen på børsene i Asia

De fleste av de asiatiske børsene klatrer oppover mandag morgen.

AP Photo
Børs

Det er litt blandet stemning på de asiatiske børsene mandag morgen.I Japan klatrer Nikkei 0,33 prosent, mens den bredere Topix-indeksen er ned 0,10 prosent.Shanghai Composite i Kina faller 1,25 prosent, og Hang Seng i Hong Kong stiger 1,31 prosent.I Sør-Korea stiger Kospi 0,63 prosent, S&P/ASX 200-indeksen i Australia er opp 0,51 prosent, og Straits Times i Singapore klatrer 0,78 prosent.- Den svært lave mengden stimuli fra Bank of Japan gjør at markedet helt klart forventer et signifikant trekk fra statsminister Abe i hans kunngjøring. Samlet sett er vi bekymret for virkningen av en strammere amerikansk politikk, men det kan lett bli overskygget av en betydelig stimulipakke fra Japan, sier sjefstrateg i CMC Markets i Sydney, Michael McCarthy, til Bloomberg News.

asia-børsene
nikkei
topix
shanghai composite
hang seng
Nyheter
Markedskommentarer
Børs