Småaksjonær dro på ferie - misset gavepakke i aksjemarkedet

Ikke rart Øyvind Kaul Kragerud er frustrert. Han gikk glipp av «penger på gaten» på grunn av sommerferien.

Siv Dolmen
Børs

Finansavisen forteller i dag historien om småaksjonær Øyvind Kaul Kragerud (44) som var på sommerferie da Techstep, tidligere Birdstep, annonserte at det ville gjennomføre den mars-vedtatte reparasjonsemisjonen på fem prosent av selskapets aksjer.På annonseringsdagen 5. juli ble aksjen handlet til nær tre kroner, mens aksjonærene som ikke fikk være med i den opprinnelige emisjonen i mars fikk mulighet til å tegne seg til samme kurs på 2,20 kroner pr. aksje.I hele emisjonsperioden fra 11. til 25. juli ble aksjen handlet mellom 3,11 og 3,30 kroner, betydelig høyere enn tegningskursen.- Jeg var på sommerferie, og fikk ikke med meg at de skulle gjennomføre reparasjonsemisjonen i løpet av juli. Selvfølgelig hadde jeg brukt tegningsretten når aksjen ble handlet nesten 50 prosent høyere i markedet, sier Kragerud til Finansavisen.- Jeg synes det er uheldig eierstyring og selskapsledelse å la tegningsperioden begynne og slutte mens folk flest er på sommerferie og kanskje ikke følger godt nok med. Selskapet hadde neppe et tvingende behov for å legge reparasjonsemisjonen til akkurat i sommerferien, forteller Kragerud.Ledelsen i Techstep tar ikke mye selvkritikk.- Det er et styrespørsmål, men jeg har vanskelig for å tro at det blir en ny emisjon ettersom det ble gitt informasjon om at reparasjonsemisjonen ville komme for lenge, lenge siden. Det har dessuten vært mulig å tegne seg på nettet, noe som burde være mulig selv om man er på ferie, skriver driftsdirektør og fungerende finansdirektør Fredrik Johansson i en epost til Finansavisen.Bernt Bangstad i Aksjonærforeningen mener lanseringstidspunktet og den korte tegningsfristen i Techstep vitner om liten respekt for målgruppen emisjonen er rettet mot.- En reparasjonsemisjon retter seg normalt mot et stort antall små aksjonærer. Disse fortjener grundig informasjon, og at reparasjonsemisjonen tilrettelegges nettopp for dem, sier Bernt Bangstad, styreleder i Aksjonærforeningen, til Finansavisen.

techstep
øyvind kaul kragerud
aksjer
Nyheter
Børs