Stålkjempe raste på flate børser

Fredag ble en uspennende dag på Wall Street, med noen få unntak.

Dow Jones avsluttet fredagen ned 0,2 prosent til 18.551, mens den bredere S&P 500 falt 0,1 prosent til 2.184.Teknologitunge Nasdaq endte nesten uendret på 5.238.Det ble omsatt ca. 590 millioner aksjer på New York-børsen, 22 prosent mindre enn 20-dagerssnittet.På Nasdaq byttet 403 millioner aksjer eiere, ca. én prosent høyere enn gjennomsnittsvolumet de siste 20 dagene.To av ti sektorer i S&P 500-indeksen stengte i pluss.IT ble en vinnersektor fredag, hvor blant annet Applied Materials, en produsent av utstyr til microchip-produksjon, steg 7 prosent etter å ha lagt frem overraskende bra kvartalstall.Også Lam Research og Micron Technology steg henholdsvis 2,5 og 3 prosent.Google, som siden i fjor er listet som Alphabet, skal ifølge MarketWatch ga steget 1.500 prosent siden selskapet gikk på børs for 12 år siden i går. Aksjen falt likevel 0,3 prosent til tross for jubileumsfeiringen.Gap la frem tall torsdag kveld, som var bedre enn analytikerne hadde ventet. Aksjen endte opp 3,9 prosent fredag.Til tross for at prisen på råolje fortsatt opp fredag, falt store oljeselskaper som Exxon og Chevron med litt mer enn én prosent.Metallprisene falt på sterkere dollar, og flere stålselskap falt tungt på Wall Street. Deriblant Olympic Steel som endte ned 17 prosent, Ak Steel som falt 10 prosent og U.S. Steel som falt 6,5 prosent.