Statoil går til søksmål i USA

Statoil saksøker et fylke i den amerikanske delstaten West Virginia. Selskapet mener det har betalt 3 millioner kroner for mye i skatt.

Roald, Berit
Børs

Statoil går til sak mot Marshall fylke etter at en lokal kommisjon i juni stemte mot å betale tilbake beløpet selskapet mener det har betalt for mye, skriver visen The Intelligencer. Ifølge Statoil skyldes overbetalingen at anslått produksjon er lagt til grunn for skatteberegningen i stedet for den faktiske produksjonen. Chris Kessler ved fylkesskattekontoret mener uoppmerksomhet fra selskapets side førte til at feilen ikke ble oppdaget innen rimelig tid.– Jeg mener dokumentasjonen vi har lagt fram taler for seg. Det var nok av tid og muligheter til å oppdage og rette denne feilen, sier Kessler.Bob Miller, som stemte for å gi Statoil pengene tilbake, sier på sin side at fylket ikke har noen rett til å beholde pengene.– Selskapet prøvde ikke å unndra penger fra oss. Dette er mer enn de skulle betale. Alle hater å måtte gi fra seg penger, men jeg mener dette ikke er våre penger, sier han om overbetalingen.Statoil sier to andre fylker også har sagt nei til å betale tilbake millionbeløp, mens ett fylke foreløpig ikke har tatt noen avgjørelse. Ingen av de andre sakene har så langt ført til søksmål. (©NTB)

statoil
usa
Nyheter
Energi
Børs