Statoil kvitter seg med eiendeler i USA

Statoil selger nå unna eierandel i Marcellus-området i USA.

Børs

Statoil har inngått avtale om salg av eiendeler i USA for et kontantvederlag på om lag 96 millioner dollar, tilsvarende drøye 800 millioner kroner, opplyses det i en melding.Ifølge meldingen selger Statoil noen av selskapets partner-opererte eierandeler i delstaten West Virginia til Antero Resources Corporation ("Antero"). Dette skjer etter at Antero 9. juni kunngjorde et kjøp av Southwestern Energy Companys ("Southwestern") andel i samme område. Statoil og Antero er blitt enige om en pris tilsvarende den som ble avtalt mellom Southwestern og Antero.Salget er Statoils tredje i den sørlige delen av Marcellus-området. Statoil beholder i Marcellus sine egen-opererte eiendeler i delstaten Ohio og sin partner-opererte posisjon på omkring 350 000 acres.Transaksjonen er ventet fullført innen 3. kvartal i år, forutsatt at visse vilkår blir oppfylt.Les hele meldingen her.

statoil
usa
marcellus
Nyheter
Energi
Børs