Statoil-sjefen: - De kan ikke bare skyve dette foran seg

Statoil-sjef Eldar Sætre mener politikerne har nok informasjon til å ta en beslutning om oljeleting utenfor Lofoten og Vesterålen.

Regjeringen inviterte mandag oljeselskapene til å nominere blokker som de ønsker skal være del av den 24. konsesjonsrunden.Da oljemessen ONS åpnet i Stavanger mandag, understreket Sætre at tiden går, og at det er viktig å ta en beslutning om leteområdet.– Vi tror det er riktig at politikerne har et grunnlag å fatte beslutninger på. De kan ikke bare skyve dette foran seg, sier Sætre til NTB.– Vi må gå løs på en konsekvensutredning, tiden går på norsk sokkel. Vi er tydelig på at i 2022-2023 er de fleste av prosjektene våre på norsk sokkel gjort, og da trenger vi rett og slett nye muligheter. Vi mener vi må se på Lofoten og Vesterålen, sier han.Sætre erkjenner at det er utfordringer knyttet til oljeleting i området.– Vi skal gjøre dette på en respektfull måte sett opp mot andre interesser, sier han. (©NTB)