Svakeste fra Rio Tinto siden 2004

Rio Tinto har lagt frem kvartalstall som gjenspeiler prisene i det depressive råvaremarkedet.

Rio Tinto har lagt frem kvartalstall som gjenspeiler prisene det depressive råvaremarkedet.
Børs

Underliggende resultat for 1. halvår 2016 falt 47 prosent til 1,56 milliarder dollar, mot 2,92 milliarder dollar samme periode i fjor. Ifølge Bloomberg var dette i tråd med analytikernes forventninger.Utbyttet dras ned fra 58 til 45 cent, som et resultat av at den nye utbyttepolitikken baserer seg på at nivået knyttes til inntjening.- Det er ikke et dårlig resultat sett i forhold til det turbulente bakteppet vi har sett med råvareprisene, sier analytiker David Lennox i det Sydney-baserte Fat Prophets til Bloomberg.I skrivende stund er aksjen ned 0,7 prosent til 2.425,00 pence på London-børsen. 

rio tinto
resultatrapport
Nyheter
Børs