Tesla legger milliarder på bordet for SolarCity

Elon Musk og Tesla Motorser enige om en ren aksjeavtale med et annet Musk-selskap, SolarCity, som verdsetter sistnevnte til 2,6 milliarder kroner.

Børs

Elon Musk og Tesla Motors har kommet til enighet om en ren aksjeavtale med et annet Musk-selskap, SolarCity, som verdsetter sistnevnte til 2,6 milliarder kroner, skriver CNBC .SolarCity-eierne får ifølge CNBC 0,110 Tesla-aksjer per SolarCity-aksje i transaksjonen.Prisen er basert på femdagers volumvektet kurs for Tesla-aksjen frem til 29. juli, skriver TDN Finans.Det verdsetter SolarCity-aksjene til 25,37 dollar per aksje. Aksjen endte til sammenlikning på 26,70 dollar fredag.Det er ifølge TDN ventet at handelen fullføres i løpet av fjerde kvartal 2016.Del av masterplanTesla har tidligere varslet at de vil bla opp 2,8 milliarder dollar for solcelleprodusenten SolarCity der Musks fetter , Lyndon Rive,  er CEO. I meldingen der oppkjøpet ble annonsert sa Tesla at de med et oppkjøp vil kunne tilby en komplett løsning for dekke alle kundenes energibehov med ren energi. Oppkjøpet av selskapet har tidligere vært omtalt i Musks masterplan .Tesla-sjefen er også styreformann og den største enkeltaksjonæren i SolarCity.Ikke endeligAvtalen er ifølge E24 ikke endelig, men innebærer at SolarCity får 45 dager på seg til å lete etter potensielt bedre tilbud i en såkalt «go shop»-periode.

elon musk
tesla
solarcity
Nyheter
Børs