To oljemygg i tet på børsen - Norwegian ser rødt

Oslo Børs åpner opp.

Børs

Pilene peker oppover på Oslo Børs fra start fredag - som ventet .Hovedindeksen på Oslo Børs står i skrivende stund (09:38) i 610,95, etter en oppgang på 0,45 prosent.Børsen befinner seg dermed omtrent på de samme nivåene som ved inngangen til 2016.Aksjer og egenkapitalbevis er så langt omsatt for 272 millioner kroner.Utviklingen skjer i kjølvannet av et flatt Wall Street i går og stort sett positive Asia-børser tidligere i dag.Europa opp, olje nedToneangivende Europa-børser fortsetter opp etter gårsdagens rentekutt og stimulansepakke fra Bank of England.Britiske FTSE 100 er opp 0,6 prosent, tyske DAX 0,2 prosent, mens franske CAC 40 stiger 0,6 prosent.I dag er investorenes øyne rettet mot den amerikanske arbeidsmarkedsrapporten (non-farm payrolls).Rapporten regnes av mange som «månedens viktigste», og forventningen er ifølge Marketwatch at 185.000 jobber ble skapt utenfor den amerikanske jordbrukssektoren i juli. Det vil i så fall være ned fra 287.000 i juni.Arbeidsledighetsraten ventes å falle fra 4,9 til 4,8 prosent.Oljeprisen faller riktignok i dagens handel, men er godt over nivåene ved stengetid i går - rundt 42,90 dollar fatet.Brent oktober-olje faller 0,9 prosent til 43,89 dollar, mens WTI-oljen er ned 0,8 prosent til 41,59 dollar fatet.Norwegian ser rødtPå Oslo Børs stiger Statoil én prosent til 135,20 kroner, Det norske 1,4 prosent til 108,10 kroner og DNO 0,9 prosent til 8,55 kroner.PGS fortsetter der aksjen slapp i går, og stiger nye 2,0 prosent til 16,91 kroner.Norwegian korrigerer ned 1,1 prosent til 311,60 kroner etter gårsdagens kraftige oppgang i kjølvannet av trafikktallene for juli .Norne Securities gjentar i dag sin salgsanbefaling på Norwegian, med kursmål 230 kroner.Analysesjef Karl-Johan Molnes og analytiker Mindaugas Cekanavicius viser til at Norwegian-aksjen ikke rørte seg da Finansavisen sist uke klistret et Ryanair-fly på forsiden med overskriften «Priskrig på Gardermoen».- Dette viser at aksjonærene har sovnet. Vi anbefaler investorer å selge Norwegian-aksjer før effekten av økt konkurranse i Norge gjenspeiles i resultatene, konkluderer duoen.Konkurrenten SAS - som ifølge Norne bør reise en statue av Kjos på Fornebu - stiger på sin side 0,6 prosent til 16,50 kroner i forkant av sine trafikktall i dag.To oljemygg i tetRelativt sett toppes taperlisten av to oljemygg.Atlantic Petroleum stiger 5,3 prosent til 11 kroner, mens Oslo Axess-noterte African Petroleum er vinneren så langt på pluss 8,2 prosent til 2,92 kroner.Riggaksjen Fred. Olsen Energy og supplyrederiet Farstad Shipping er blant fem aksjer som stiger 4-5 prosent.På den negative siden finner vi Oceanteam Shipping aller øverst, etter en nedgang på 7,7 prosent til 3,50 kroner.Nærmest følger Songa Offshore, som trekker ned 4,6 prosent til 21 øre etter å ha kommet med en flåteoppdatering .Vi tar også med en Sunnmøre-basert duo: Ekornes faller 4,4 prosent til 1,90 kroner, mens Havila Shipping går tilbake 4,0 prosent til 1,90 kroner.Både Farstad Shipping og Havila Shipping er blant supplyrederiene som trenger frisk kapital.

statoil
oljeprisen
Norwegian
salgsanbefaling
Nyheter
Markedskommentarer
Børs