Tøft angrep på Kjos fra USA

- Fagforeningsretorikk, svarer Norwegian.

Stian Lysberg Solum
Børs

Norwegians irske datterselskap Norwegian Air International venter fortsatt på sin godkjennelse i USA.EUs transportkommissær Violeta Bulc har varslet voldgiftssak mot USA, men får kraftig tilsvar fra en sentral politiker hos Demokratene, skriver DN.Peter DeFazio, Demokratenes leder i transportkomiteen i Representantenes hus, mener «det eneste norske ved Norwegian Air International er navnet». I et brev, sendt med kopi til blant andre utenriksminister John Kerry, tegner han ifølge avisen et bilde av at Norwegians virksomhet i Irland driver under bekvemmelighetsflagg.DeFazio mener Norwegians praksis bryter med arbeidslivsregler i både USA og EU.- FagforeningsretorikkNorwegians kommunikasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen peker overfor DN på at alle politikere i Representantenes hus er på valg i november.- Innholdet i brevet er ikke annet enn velkjent og resirkulert fagforeningsretorikk, sier han.Sandaker-Nielsen legger til at den amerikanske pilotforeningen ALPA DeFazios desidert største støttespiller.Tall fra OpenSecrets viser ifølge avisen at han fikk 140.000 dollar i valgkampstøtte derfra de siste årene.

Norwegian
bjørn kjos
usa
Nyheter
Børs