- Trist å måtte slutte

Olav Fjell er trist og overrasket over at han ble kastet som styreleder i Statkraft 

Olav Fjell. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix.
Børs

En knapp uke før nyheten sprakk 29. juni, fikk den erfarne næringslivslederen og styregrossisten Olav Fjell en telefon fra Mette Wikborg, ekspedisjonssjef i Næringsdepartementets eierskapsavdeling. Hun fortalte at han ikke lenger var ønsket som styreleder i det statlig heleide milliardkonsernet Statkraft. Fire år som leder for et av landets viktigste selskaper, med 4176 ansatte i 20 land, ble dermed brått avsluttet, skriver DN.– Det er trist å måtte slutte, sier Olav Fjell til avisen. Inn kom næringsminister Monica Mælands venninne og tidligere kulturminister Thorhild Widvey.– Jeg ble overrasket, og svarte: Dette har dere selvsagt full anledning til, men kan jeg få en begrunnelse? Hun sa at det eneste hun kunne si var at de ønsket en styreleder med en annen profil, sier Fjell.

olav fjell
statkraft
monica mæland
Nyheter
Børs